close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

כשרות תותים

הרב יניב חניא  י טבת, תשעג  23/12/2012

.......................

שאלה:

שלום 1. רציתי לדעת כיצד יכול להיות שקיים הכשר בדץ על משקאות תות בננה למינהם כמו של פריגת/ ספרינג ועוד, והרי אמרו שאין אפשרות להכשיר תותים. האם מותר לשתות משקאות אלו והאם מותר לאכול תותים על ידי הכשרה כלשהי ואם כן אז איך מכשירים? 2. האם יש צורך לבדוק צימוקים, דובדבנים, פיסטוקים ודברים קטנטנים נוספים, האם יש חשש א אפשר לסמוך?

תשובה:

1. ההבדל הוא שבשעת הכנת המיץ הכל נמחץ לחלוטין, ומבחינה הלכתית יש הבדל בין בריה שלימה לבין משהו שלא נשאר ממנו זכר. באותה שיטה מכשירים חומוס למרות שלא בודקים אחד אחד או אפילו יין שבזמן הבציר נכנסים אליו המוני ברחשים. כשאנחנו קונים תותים, החרקים נשארים שלמים. בכל מקרה, לרוב הדעות כן ניתן להכשיר תותים.
2. כן, יש צורך. זה קושי גדול,ף אבל צריכים. 
תשובות נוספות בנושא-
סיר
זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים את
כשרות
צריך להכשיר אותה, כפי שמכשירים מחבת. אם זו מחבת מצופה טפלון זו בעיה.
דבש דבורים
דווקא לא, למרות שהשאלה מצויינת. הרא"ש (רבינו אשר, מגדולי הפוסקים), כותב שלדבש יש תכונה מיוחדת במינה
קפה לבן
עד כמה שאני יודע הוא חריףפ כזה, נכון?
המקרה כזה נראה לי שמספיקה בדיקה בעין ללא ניפוי, אם הוא לא
המשך -מזון חשוף בלילה
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
מזון פתוח בלילה
אני לא מכיר את זה לגבי כל מזון, חכמים אומרים ששתיה שנשארה פתוחה מסוכן לשתות ממנה, ויש חלק שנוהגים לה